Farve

Om Garnfarveriet

Bæredygtigt håndværk er et vigtigt skridt på vejen mod en mere bæredygtig verden. 


Jeg sanker selv de planter, jeg farver med, når det kan lade sig gøre, og jeg bruger regnvand til at skylle og farve mit garn i.


Ulden i Garnfarveriets eget garn kommer fra Høkildegård samt andre mindre fynske gårde, og jeg har selv sorteret hver en krølle, som bliver spundet på Hjelholt.


Jeg gør mig umage og tager mig god tid, fordi jeg tror på, at gode ting tager tid, og det færdige produkt afspejler den kærlighed og omsorg, der bliver lagt i det.

IMG_3635

Om kvinden bag

Jeg vil give glæden ved godt håndværk videre.


Jeg hedder Jeanette, er mor til fem og bor i Ryslinge på Fyn. Når solen skinner, finder du mig typisk på alle fire i min have, hvor jeg luger, planter ud, skærer til eller snuser verden ind.


Jeg fik idéen til Garnfarveriet på et plantefarvekursus hos G-uld, som åbnede mine øjne for det langsomme og omhyggelige håndværk og den store glæde, man får ud af at tage sig den tid, ting nu engang tager.

Garn

Om garnet

Hvert nøgle garn fra Garnfarveriet er unikt.


Garnfarveriets eget garn er spundet af 100 % ren, fynsk uld fra lam, der har haft det godt på grønne marker. Hver sæson har sin egen løbelængde, som dog altid ligger mellem 250 – 325 meter på 100 gram. Garnet er oplagt til strik på pinde 3 – 5 mm.


Garnfarveriets følgetråd løber 850 meter på 100 gram og består af ren, tynd, fnugfri lammeuld.


Enkelte farvenuancer og –forskelle kan forekomme, da alt mit garn er håndfarvet med lokale planter.